Посібник користувача ALLPOWERS S700

Портативна зарядна станція Allpowers AP-SS-007.

Посібник користувача

(власний переклад оригінальної англомовної інструкції, що йде в складі станції)

 

Вітаємо з покупкою резервного джерела живлення, яке за принципом «вмикай і працюй» інтегрується з системою накопичення та розподілення сонячної енергії. Завдяки потужності 606 Вт-годин Ви можете продовжити роботу своїх ноутбуків, освітлення, приладів змінного/постійного струму. Ласкаво просимо до сонячного життя.

 

Запобіжні заходи перед початком

 

1. По-перше, вам потрібно переконатися, що рівень потужності станції достатній. Вона здатна заряджатися та розряджатися одночасно, але на сонячну зарядку сильно впливає погода.
2. Термін служби акумуляторів Lion можна значно подовжити за умови правильного поводження та використання.
Найважливіша примітка: Ви повинні використовувати його при кімнатній температурі: -10 – +40(°C)/14-104(°F)
Уникайте вологого середовища та не зберігайте на вулиці.
3. Переконайтеся, що номінальна робоча потужність вашого пристрою становить 700 Вт, а пікова потужність <1400 Вт. У деяких випадках миттєва потужність окремих приладів в 3 рази перевищує їх номінальну робочу потужність.
4. Це нормально, коли цей пристрій нагрівається під час заряджання та розряджання. Використовуйте його в прохолодному та добре провітрюваному місці. (Під час заряджання акумулятора тримайте його подалі від відкритого вогню, іскор або струмопровідних матеріалів).
5. Напруга та частота джерела змінного струму можуть відрізнятися залежно від країни (Україна 220 В / Японія 100 В / США 110 В / Великобританія та ЄС 230 В / Австралія 240 В). Будь ласка, дотримуйтеся місцевих правил, щоб вибрати правильну версію перед використанням.

 

Зовнішній вигляд та інтерфейси

 

Права сторона

 

Ліва сторона

 

Передня сторона

1. Кнопка живлення: коротко натисніть, щоб увімкнути/вимкнути зарядну станцію та перевірити залишок заряду батареї. Коли станція увімкнена, натисніть і утримуйте 3 секунди, доки не побачите піктограму на дисплеї, ви увійдете/вийдете з режиму Bluetooth. Відскануйте код, щоб завантажити нашу програму і виконайте реєстрацію, відтепер ви можете зв’язуватися зі своїм телефоном через Bluetooth.

2. Вмикання постійного струму (USB-A USB-C, 12 В-DC5525). Натисніть кнопку DC, щоб увімкнути/вимкнути вихід постійного струму, і Ви побачите, як піктограми USB та DC засвітяться на РК-дисплеї.

3. Вмикання змінного струму. Щоб увімкнути / вимкнути розетки змінного струму, нам потрібно натиснути та утримувати натиснення протягом 3-5 секунд, доки не з’явиться значок змінного струму. Цю кнопку складніше використовувати, щоб запобігти ненавмисному натисканню. (Коли ввімкнено режим змінного струму, охолоджуючий вентилятор увімкнеться на секунду у відповідь на самотестування перед режимом змінного струму. У деяких країнах вам може знадобитися перемикатися між 50/60 Гц на APP після змінного струму

4. Два світлодіодних ліхтаря для кемпінгового освітлення

5. Вмікання світлодіодних ліхтарів (правий та лівий)

6. LCD дисплей

7. Автомобільний вихід 12В

Увімкніть Bluetooth на телефоні та переконайтеся, що служби визначення місцезнаходження ввімкнено.
Коротко натисніть, щоб засвітився РК-дисплей, потім натисніть і утримуйте, щоб увійти в режим Bluetooth.
Відкрийте застосунок APP, в інтерфейсі «Виберіть свій пристрій» виберіть ALLPOWERS S700, щоб створити пару
На телефоні відобразиться зображення підключеного пристрою

 

LCD Дисплей

1. Значок Bluetooth. За нормального використання ефективний радіус дії Bluetooth становить 5-10м, але оточення в приміщенні може значно відрізнятися, оскільки перешкоди, наприклад бетонна стіна, послаблюють сигнал, і ефективний радіус дії може різко зменшитися
2. Вентилятор охолодження: він запускається, коли температура системи стає високою, і вимикається, коли система охолоне
3. Вихідна потужність
4. Час до розрядження батареї: 23:51=23 години 51 хвилина, розрахунок базується на балансі вихідної потужності.
5. Піктограма виходу USB/DC12V: піктограми USB і DC активні, коли вихід постійного струму ввімкнено, і якщо вихід постійного струму перевантажений, значок постійного струму блимає як попередження.
6. Значок виходу змінного струму: значок змінного струму відображається на РК-дисплеї, коли ввімкнено режим змінного струму. У разі перевантаження значок змінного струму почне блимати для попередження.

 

Зарядка станції

 

Зарядка від розетки. Використовуйте настінний адаптер змінного струму, який входить до комплекту, інший додатковий може скоротити термін його служби. Або заряджаючи зарядний пристрій PD від порту USB-C з іншого боку, він підтримує двостороннє заряджання PD, максимум до 60 Вт.

Можлива зарядка від автомобіля. Якщо батарея розряджається і це призводить до проблеми із запуском, ми рекомендуємо використовувати цей метод заряджання лише під час водіння. Для заряджання підходять батареї 12/24В. Це не призначено для автомобілів, які багато часу стоять без щоденної їзди, оскільки напруга батареї може впасти нижче 12 В. Переконайтеся, що напруга на батареї автомобіля вище 12,7 В принаймні перед зарядкою. (Кабель для зарядки автомобіля в комплект не входить.)

Зарядка від сонячної енергії (MPPT). Зарядка від складного сонячного зарядного пристрою ALLPOWERS / звичайних сонячних модулів 18 В 100 Вт, використовуйте кабель MC4/DC5525 – Anderson. Для різних сонячних панелей потрібен інший адаптер для вбудованого з’єднання, кабель для зарядки від сонячних батарей не входить у комплект.

 

 

Час повної зарядки (приблизний, в реальних умовах може відрізнятися)

Способи заряджання  Розрахунковий час заряджання
Зарядний пристрій змінного струму (100 Вт)   приблизно 5-6 годин
Автомобільна зарядка  приблизно 5-6 годин
Сонячна панель (макс. 100 Вт)  приблизно 5-6 годин

 

Звичайні змінні, які впливають на ефективність сонячної зарядки

Порада. Ви можете скоротити час заряджання, вимкнувши ноутбук та інше навантаження

Ідеальний час доби

Панелі працюють із високою ефективністю, коли сонце найбільше пряме, як правило, близько середини дня.

Сонячне світло та його кут

Чим яскравіше світить сонце там чим ясніше день, тим краще працюватимуть панелі. Розташування панелі на південь під кутом 30-60 градусів від плоскої поверхні збиратиме найбільш можливу сонячну енергію.

Уникайте будь-якого можливого затінку та перешкод

Переконайтеся, що на ваших панелях немає тіні, навіть незначне або часткове затінення знижує видачу. Крім того, накопичений бруд може з часом зменшити потужність, тому рекомендується періодично чистити панель.

Пора року

Кількість світлового дня змінюється від сезону до сезону. Але для тимчасової сонячної зарядки важливо знати, що холодна погода не вплине негативно на продуктивність панелей, оскільки вони працюють від світла, а не від тепла.

 

Використання станції для живлення пристроїв

1 x USB-C: для смартфонів, міні-ноутбуків, оснащених стандартом швидкої зарядки PD, двосторонній вхід/вихід PD до 100 Вт.

3 x USB-A: для смартфонів, портативних банків, невеликих USB-вентиляторів, інших пристроїв з USB-живленням.
2 x DC: гнізда постійного струму 5,5×2,5 мм, живлення одного порту не більше 12 В 5 А. для світлодіодних ламп або будь-яких інших пристроїв, яким потрібна робоча напруга 12 В.
2 x універсальний вихід змінного струму: для приладів змінного струму, ноутбуків (переконайтеся, що номінальна робоча потужність вашого пристрою становить 700 Вт, а початкова початкова потужність <1400 Вт). Розетки змінного струму мають захист від короткого замикання, але їх також слід завжди захищати від вологи будь-якого роду.
Автомобільна розетка: автомобільні бортові прилади, прилади 12 В тощо.

Автомобільна розетка має захист від короткого замикання, але її слід захищати гумовою вилкою, коли вона не використовується.

 

1. Перевірте сумісність

Перед початком роботи перевірте напругу, включаючи початкову та робочу потужність навантажувальних пристроїв. У разі перевантаження він вимкне вихід змінного струму, крім портів постійного струму, за допомогою розширеного вбудованого модуля схеми керування системою. (Будь ласка, повторно підключіть інший пристрій із нижчим струмом і перезапустіть його з інтервалом у 60 секунд.)

2. Переконайтеся, що майстер увімкнено.

З міркувань безпеки всі порти USB, змінного струму та бездротова зарядка активуються відповідно головною кнопкою живлення. Ви можете побачити вимірювання загальної вихідної потужності на РК-дисплеї. (Примітка: автомобільний порт 12 В постійного струму завжди активний, головна кнопка не потрібна).

3. Знову вимкніть майстер, щоб припинити вихід

Щоб запобігти втраті енергії, кожного разу, коли виведення буде завершено, натисніть головну кнопку ще раз, щоб вимкнути вихід, і від’єднайте навантаження від пристрою. (Особливо для режимів змінного струму. натисніть і утримуйте протягом 3 секунд, щоб вийти з виходу).

ВАЖЛИВО!

Щоб увімкнути виходи змінного струму, ви повинні переконатися, що заряд батареї ніколи не падає нижче 10% та не нижче 5% для виходів постійного струму. Це спеціально розроблено, щоб допомогти продовжити термін служби батареї, тоді ваш генератор буде готовий до використання, коли вам це знадобиться.

Коли живлення вимкнено, схема керування мікроелектронікою переходить у режим очікування. Акумулятор може поступово втратити заряд, якщо він не використовується півроку та більше.

Щоб гарантувати, що живлення вашого генератора буде доступним, коли вам це потрібно, виходьте з усіх режимів і вимикайте РК-дисплей після кожного використання.

Час роботи звичайного обладнання

Різні пристрої потребують різної робочої потужності, можливо, Ви також це помітили.
Якщо ви підключите пристрої, які споживають високу потужність (холодильник), то рівень заряду цього пристрою може впасти дуже швидко, і Ви можете не отримати саме 606 Вт•год енергії. З іншого боку, якщо ви заряджаєте пристрої, які споживають потужність повільніше (маленький телевізор), ви отримаєте ближче до 606 Вт-год від цього пристрою.

Зберігання та обслуговування під час простою

1. Рекомендуємо повністю заряджати його принаймні раз на 90 днів для підтримки найкращої продуктивності, надійності та довговічності.

2. Якщо споживання енергії завершено, не забудьте вимкнути пристрій, щоб заощадити втрату енергії.

3. Через хімічні характеристики батареї доступна ємність батареї може дещо відрізнятися залежно від середовища, наприклад у холодну погоду або перегрів (ви можете почути охолоджуючий вентилятор). Тому, будь ласка, завжди використовуйте його при кімнатній температурі (-10°C- 40°C). Також не рекомендується зберігати на вулиці або у вологому середовищі.

Якщо ви опинились поза електромережею при мінусовій температурі, ми рекомендуємо Вам зберігати пристрій в герметичному середовищі та підключити його до джерела живлення (сонячні панелі). Природне тепло, що виділяється, підтримуватиме максимальну ємність акумулятора.

Постійне розряджання акумулятора нижче 5-10%, а потім його зберігання з розрядженим зарядом може скоротити термін його служби. Рекомендується завжди залишати невикористаним принаймні 20% ємності.

Специфікація

Ємність батарей 164000mAh 3.7V (606Wh)
Розмір / вага 26.3х14х18см
Вага нетто:5.4 кг
Вага брутто:7.15кг
Вхідна напруга (DC, MPPT) Напруга 12,7-24 В, 5.0А
(макс. 100 Вт)
Вхідна напруга (AC) Напруга 100-240 В конвертується адаптером до 20В, 5.0 A (макс. 100 Вт)
Будь ласка, використовуйте адаптер, який додається до цього пристрою, ніколи не використовуйте додатковий або інший.
Вихідна напруга (AC) 2 x 230 В 700 Вт
(Пікова стартова потужність 1400 Вт)
Вихідна напруга (DC) Вихід DC 12V: 12V5A(5,5×2,5 мм)x2
Автомоб. порт 12 В: 12-13,6 В 10 А
USB1: 5V3A
USB2: 5V3A
USB3: 5V3A
USB-C: макс. 60 Вт на вході/макс.100 Вт на виході
Температура Робоча температура: -10 ~ +40°C
Захист від надмірної температури: 55°C ~ 65°C
Захист від високої температури: 65°C ~ 75°C
Захист від низької температури: -20°C ~ -10°C
Температура зберігання:
Протягом 1 місяця: -20°C ~ 60°C
Протягом 3 місяців: -20°C~ 45°C
Протягом 12 місяців: -20°C ~ 25°C
Для тривалого зберігання уникайте зберігання на вулиці або у вологому середовищі.
Чиста синусоїда Усередині є вбудований інвертор із чистою синусоїдальною хвилею, що означає, що він генерує вихідний сигнал, який точно такий же, як підключення до настінної розетки змінного струму або домашньої вилки. Однак він не може замінити звичайний зарядний пристрій
Захист Захист від перевантаження по струму/зниженої напруги/перенапруги/перевантаження/короткого замикання/захист від перегріву

 

Часті питання

 

1. Чи можна використовувати станцію під час його підзарядки?

Так, віна здатний видавати потужність під час зарядки.

2. Як часто заряджати станцію, коли вона не використовується?

Ми рекомендуємо заряджати через розетку принаймні раз на 3 місяці. Або низький заряд батареї може посилити проблеми із саморозрядом, і термін служби батареї закінчиться раніше.

3. Який розмір сонячної панелі у ватах буде найкращою панеллю для зарядки цього пристрою?

Сонячна панель потужністю 100-200 Вт може добре зарядити її (приблизно 6-8 годин), майте на увазі, що на результати сонячної енергії можуть суттєво вплинути змінні навколишні умови (будь ласка, зверніться до розділу сонячної зарядки).

4. Чи можу я подорожувати з цією станцією громадським транспортом?

Ні, цей продукт можна відправити лише вантажним транспортом або вантажівкою до місця призначення, не можна відправити цивільним рейсом.

5. Як мені дізнатися, чи будуть мої кілька пристроїв працювати з цим пристроєм чи ні? Чи пошкодить це мої пристрої, якщо їх перевантажити?

По-перше, ви повинні перевірити загальну потужність усіх ваших приладів, переконатися, що загальна робоча потужність не перевищує обмеження 700±15 Вт. Навіть якщо він перевантажений, він вимкне вихід змінного струму, крім портів постійного струму, за допомогою розширеного вбудованого модуля схеми керування системою. (Будь ласка, підключіть інший пристрій змінного струму з меншою потужністю та перезапустіть його через 1 хв.)

Продукти та матеріали, описані в цьому посібнику, можуть бути змінені через технічні оновлення. Ми залишаємо за собою право змінювати вміст цього посібника без попереднього повідомлення.

 

Придбати станцію можна в Мортелекомі:

https://mtk.com.ua/portativnaya-zaryadnaya-stancii-allpowers-s700-ua

або на Розетці:

https://rozetka.com.ua/ua/420689052/p420689052/